Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Stel dan direct je vraag aan een van onze teamleden via Livechat, telefoon of mail.

Wat is Virtual Reality (VR)?

Virtual Reality – ofwel VR – verplaatst je naar een andere werkelijkheid, waar je dingen kunt doen die normaal te gevaarlijk of onmogelijk zouden zijn. Je gebruikt VR om middenin jouw game, ervaring of avontuur te staan, in een volledig digitale wereld. Daar kun je niet alleen rondkijken en -lopen, maar ook interactie aangaan met de omgeving, voorwerpen en andere spelers.

Hoe werkt VR eigenlijk?

Bij onze VR-ervaringen gebruik je een VR-bril met geïntegreerde koptelefoon en twee handcontrollers. Ons systeem registreert jouw bewegingen en vertaalt dat naar acties in de ervaring.

Waar speel ik?

In ons VR Center speel je in één van onze zeven Enversed Rooms. Deze zijn niet alleen uitgerust met VR-technieken en hoogwaardige apparatuur, maar ook met een comfortabele loungebank en schermen om mee te kijken met jouw metgezellen.

Speel ik alleen of samen?

Het kan allebei! VR is erg geschikt om samen met anderen te spelen. Er staan meerdere interactieve avonturen op je te wachten die gemaakt zijn voor samenwerking óf competitie. Voor de mensen die liever alleen een ervaring willen doen, bevelen wij de VR Storyline Half-Life: Alyx aan.

Ik heb geen ervaring met games of VR. Is het wel iets voor mij?

Ervaring met games of VR is in de meeste gevallen niet nodig. Onze crewleden begeleiden je tijdens jouw hele boeking, zodat je precies weet hoe de VR-ervaringen werken. Mocht je tijdens het spelen vragen hebben of vastlopen, helpen zij je graag op weg.

Sommige VR-ervaringen hebben een hogere moeilijkheidsgraad dan anderen. Deze moeilijkheidsgraad kun je vinden op de betreffende productpagina’s. Wil je zeker weten dat een ervaring niet te moeilijk of makkelijk voor jou is? Neem dan gerust contact op.

Wat houdt het aanbod precies in?

We hebben in ons VR Center een breed aanbod aan games en VR-ervaringen. Deze zijn daarnaast aan te vullen met extra faciliteiten en diensten om jouw dag compleet te maken.

Wat is een VR Storyline?

In een VR Storyline speel je de hoofdrol in een verhaal vol actie, spanning en avontuur. Je reist naar bijzondere locaties, ontmoet unieke karakters en beleeft bloedstollende actiescènes.

Onze VR Storylines zijn speciaal gemaakt om in langere of meerdere sessies te spelen. Dat doe je alleen óf met zijn tweeën. Kies je ervoor om de Storyline in meerdere sessies te spelen? Dan slaan we jouw voortgang op en kun je gewoon verder vanaf waar je gebleven bent.

Wat is een VR Escape Adventure?

Dit is een virtueel avontuur waar je moet ontsnappen uit een situatie of een mysterie moet oplossen. Daarbij kom je verschillende puzzels en obstakels tegen.

Het is vergelijkbaar met een traditionele Escape Room. Met Virtual Reality verleggen we de grenzen van waar de Escape Room plaatsvind en wat je er allemaal kan doen. Zo kun je in VR bijvoorbeeld ontsnappen uit een grote piramide – iets waar je in het echt voor naar Egypte zou moeten reizen.

Wat is een VR Party Bundle?

In een van onze Bundles kun je meerdere korte VR-ervaringen proberen – zogeheten ‘minigames’ of ‘party games’. Eén van onze Crew Members begeleidt je tijdens jouw bezoek. Wanneer je een aantal VR-ervaringen hebt gespeeld als introductie, kan hij of zij het programma verder aanpassen aan jullie specifieke wensen.

Wat is een VR Tournament?

Een VR Tournament is het sportievere broertje van de VR Party Bundle. Jullie maken teams van maximaal 6 personen en gaan met elkaar de strijd aan in allerlei party games. De scores worden bijgehouden op een groot whiteboard en als afsluiting komt iedereen bij elkaar en worden de winnaars bekend gemaakt.

Wat is een VR Discovery?

Een VR Discovery is een speciale ervaring voor grote groepen of organisaties. Hier bepaal je zelf wat je speelt, en wanneer. In al onze VR Rooms worden verschillende spellen klaargezet. Jullie lopen vrij rond in ons center en sluiten je aan bij het spel wat jij wil spelen. Dit wordt vaak gecombineerd met diverse addons of onze zakelijke arrangementen.

Waar kan ik deze VR-ervaringen mee combineren?

We hebben verschillende faciliteiten en diensten beschikbaar die je kunt combineren met een VR-ervaring. Denk aan een volledig verzorgd bedrijfsuitje, een VR-ervaring inclusief diner of een leerzame workshop. Ook is ons VR Center af te huren voor jouw (bedrijfs)event. Bekijk de mogelijkheden bij ‘Maak je dag compleet’ in het menu.

Kan ik zelf de inhoud bepalen of zit ik vast aan een programma?

Bij een VR Storyline of VR Escape Adventure kies je zelf wat je gaat spelen. Je maakt deze keuze wanneer je jouw boeking plaatst. Bij een VR Party Bundle neemt jouw toegewezen begeleider een programma met je door. Deze kan tijdens jouw sessie verder aangepast worden aan jouw voorkeuren.

Hoe lang duren de bundels?

We gaan bij een VR Party Bundle uit van ongeveer 30 minuten headset tijd per persoon. De totale tijd van jouw boeking is afhankelijk van het aantal personen met wie je ons bezoekt. We passen de boekingstijd en het aantal toegewezen Enversed Rooms aan om voor iedereen een goed gevulde sessie te bieden.

  • Met 2 personen heb je een sessie van 30 minuten in één Enversed Room
  • Met 3 tot 4 personen heb je een sessie van 60 minuten in één Enversed Room
  • Met 5 tot 6 personen heb je een sessie van 90 minuten in één Enversed Room
  • Met 7 tot 8 personen heb je een sessie van 60 minuten in twee Enversed Rooms
  • Met 9 of meer personen heb je een sessie van 90 minuten in twee of meer Enversed Rooms

Toegankelijkheid

Voor welke leeftijden is Virtual Reality geschikt?

Virtual Reality is geschikt voor jong en oud. Wel hanteren we een minimumleeftijd van 8 jaar en geldt er voor sommige ervaringen een aangepaste leeftijdsgrens.

  • Bij VR Escape Adventures geldt een minimale leeftijd van 12 jaar, vanwege de moeilijkheid van de puzzels.
  • De huidige VR Storylines hebben een officiële leeftijds classificatie (Kijk voor de actuele leeftijds classificatie bij de games bij het boeken). Aangezien de indrukken die je opdoet in VR vele malen heftiger zijn, hanteren we deze classificatie als een minimale eis. Je kunt, anders dan bij normale games of films, jezelf niet gemakkelijk loskoppelen uit te enge of spannende momenten.

Kan ik Virtual Reality spelen met mijn beperking of speciale benodigdheden?

Wij willen onze belevingen voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken. Door het medium is er echter een bepaalde mate van bewegingsvrijheid nodig. Zo moet er altijd een VR-headset gedragen kunnen worden en is het gebruik van één of twee handen nodig. Daarnaast kan het zijn dat een VR-ervaring intenser wordt ervaren wat kan leiden tot snellere overprikkeling. Mocht je een VR-ervaring overwegen, maar niet zeker zijn of deze wel geschikt voor je is, neem dan gerust even contact met ons op!

Ik heb een vraag over mijn boeking…

Wat kost…?

Onze actuele prijzen staan vermeld bij op de betreffende productpagina’s. Sommige arrangementen of combinaties zijn enkel via een offerte te reserveren.

Kan ik korting krijgen bij grote groepen?

Bij grote gezelschappen (>54 personen) is er sprake van een maatwerkboeking op basis van een offerte. Neem vrijblijvend contact met ons op over de prijzen.

Geldt er ook studentenkorting?

Nee, momenteel geldt er geen speciale korting voor studenten. Kom je met groot gezelschap (>54 personen) namens onderwijsinstelling, dan is er sprake van een maatwerkboeking op basis van een offerte. Neem vrijblijvend contact met ons op over de prijzen.

Wordt er alcohol geschonken?

Nee, momenteel schenken wij geen alcohol in ons VR Center.

Is er vandaag nog ruimte om te boeken?

Dat checken wij graag voor je! Om hier een snel antwoord op te krijgen, kun je het beste even bellen naar onze Customer Support.

Nog andere vragen?

Neem gerust contact met ons op, dan helpt een van onze teamleden je met plezier verder.

Myrthe

Jenna

Collin